Onze expertise

Onze cliënten bestaan vooral uit ondernemers, bedrijven en beleggers, maar ook als particulier bent u bij ons van harte welkom. Wij verlenen onze diensten op alle rechtsgebieden, die vaak onderling met elkaar verband houden: ondernemingsrecht, vastgoedrecht en personen- en familierecht. Wij worden graag in een vroeg stadium betrokken bij uw juridische voornemens. Zo kunnen wij tijdig meekijken en waar mogelijk meerwaarde toevoegen. Wij zijn in staat zaken helder weer te geven en snel te acteren.

Voor een optimaal verloop van het proces werken wij nauw samen met u en uw eventuele andere adviseurs. Wij beschikken tevens over een groot netwerk van adviseurs die gespecialiseerd zijn in aangrenzende rechtsgebieden.

Ondernemers & bedrijven

Als juridisch adviseurs denken wij graag mee over een goede juridische structuur van uw vennootschap.  Dit draagt immers bij aan het succes van uw organisatie. Doordat wij vaak al vanaf het begin worden betrokken in het traject kunnen wij van grote toegevoegde waarde zijn: eventuele juridische en fiscale obstakels komen zo in een vroeg stadium aan bod.

Voorbeelden van zaken die wij voor u kunnen verzorgen – naast uiteraard het geven van een gedegen advies – zijn het oprichten van besloten vennootschappen, het wijzigen van statuten, aandelenoverdrachten, uitgiften van aandelen, kapitaalvermindering en (juridische) fusie en splitsing.

Beleggers

Tot onze cliëntenkring behoren een behoorlijk aantal grote en minder grote beleggers. Of u nu een beginnende belegger bent die uw eerste perceel koopt om deze te gaan ontwikkelen, of een meer ervaren belegger die al over een portefeuille beschikt, wij staan u bij met advies, fungeren als sparringpartner en verzorgen de benodigde transacties. Dat wij daarbij snel kunnen schakelen is vanzelfsprekend.

De transacties kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de overdracht van vastgoed (zoals een winkelpand, kantoorpand, woningen of een grondtransactie in het kader van een nieuwbouwproject) en het vestigen van een hypotheek, maar ook uit een aandelenoverdracht.

Personen- en familierecht

Het regelen van zaken op het persoonlijk vlak is een belangrijk onderdeel van het notariaat. Door de complexe wetgeving op zowel civiel als fiscaal gebied te verhelderen, goed te luisteren en door te vragen kunnen we samen met u tot een goede, op maat gemaakte regeling komen. De overdracht van vermogen naar een volgende generatie (of anderen), al dan niet bij leven, is vaak een belangrijk onderwerp. Zaken die daarbij een grote rol spelen zijn uw (gezins)situatie en persoonlijke wensen, uw vermogensrechtelijke positie en oudedagsvoorziening.

U kunt ondermeer bij ons terecht voor het opstellen van een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden, (levens)testamenten, een schenkingsakte, maar ook voor een verdelingsakte of een verklaring van erfrecht zijn wij u graag van dienst.